En sevdiğiniz Marvel karakteri?

12 Mart 2008 Çarşamba

Bilinmeyen Gerçekler

Marvel ve DC ile ilgili bilmedikleriniz var... sa eğer (=P) buraya bakarak öğrenebileceksiniz;



1) Superman'in belası "kriptonit" üretildi. 2003 Şubat ayında Leicester Üniversitesi'nde çalışan kimyagerler kriptonun katı hali kripton diflüorit'i üretti. Yeşilimsi "Kriptonit" kristali hem radyoaktif hem de asitli insanın etini yakıyor. =S



2)Wonder Woman'ın yaratıcısı William Moulton Marston, sistolik kan basıncı testini bularak yalan makinesinin icadına katkıda bulundu.



3)Superman lanetli mi? İlk Superman George Reeves '59 da tabancayla vurularak öldürüldü. İkinci Superman Christopher Reeve ise attan düşüp felç oldu. Lois Lane'i oynayan Margot Kidder bunalım geçirerek Los Angeles sokaklarına düştü. Superman III'te Gus Gorman'ı oynayan Richard Pryor, MS hastası oldu. Bakalım bu lanet beşinci Superman'de de olacak mı?



4) Hulk aslında griydi, ama bir sayıdaki baskı hatası yüzünden yeşil oldu. Yazarlar yeşilin Hulk'a yakıştığını düşündüşer ve böyle kalmasını istediler. Hulk yıllarca yeşil çıktı. "Incredible Hulk" bir ara griye döndü ama yazarlar sonunda yeşilde karar kıldılar.



5) Rus doktorlar, Superman gibi "X-ışını" görüşü olan bir kız karşısında şaşkınlığa düştüler. Genç kız resmen insanların içini görüyormuş gibi konuşuyordu ve söylediklerini röntgen filmleriyle kanıtlıyordu!!



6) Superman'in 30 katlı bir binanın tepesine sıçraması için bacaklarını 2.270 kg'lik bir kuvvet uygulaması gerek. Minnesota Üniversitesi'nden Prof. James Kaklios gençleri bilime ısındırmak için, 1995 yılından beri "Süper Kahramanlık Dersi" veriyor.!!



7) JLA gerçekte ne? Justice League Alliance'mı yoksa Justice League of America'mı. Tabiki Justice League of America. Bilmeyenlere duyurulur.



8) John Hopkins Üniversitesi'nde aynı Hulk'a benzeyen aşırı kaslı fare üretildi! Hulk baz alınarak yapılan deneylerde "Kudretli Fare" adlı fare genetik değişikliğe uğratılan farenin kas büyümesini sağlayan hormonu bloke edildi. Kudretli Far hemcinslerinden 3 kat daha kaslı!

2 Mart 2008 Pazar

Iron Man 2 Mayıs'ta

2 Mayıs 2008'de bir Marvel klasiği olan Iron Man vizyona girecek. Jon Favreau'nun yönetmenliğini yaptığı ve başrollerini Robert Downey Jr., Terrence Howard ve Samuel L. Jackson'ın paylaştığı filmin, diğer Marvel filmlerinden çok daha olgun bir başlangıca sahip olacağına inanıyoruz, çünkü diğer tüm Marvel filmleri çok fantastik bir biçimde başlarken Iron Man'de teröristler tarafından kaçırılan bir silah yapımcısının hayatı karşılığında kendi yaptığı zırhı giyerek oradan kaçması gibi olabilirliği daha fazla olan bir başlangıç var.

Filmin fragmanı için buraya tıklayınız.

1 Mart 2008 Cumartesi

Civil War





Evet... İlk uzun yazımız, yarım saatimi harcayarak yazacağım güzel bir yazı olması umuduyla;



Çizgiroman dünyasıyla pek ilgisi olmayanlar bile bi' yerden duymuştur. "Captain America öldü..." Tama peki öldü, nasıl öldü nerede öldü, niye öldü? Hatta bazılarınız Captain America kim bile diyebilir. Bu siteyi ziyaret ediyosunuz, ve Captain America kim bilmiyorsunuz. Çok ayıp =) Şimdi önceki sorularınıza yanıt verelim.

2005 yılında DC firmasının Marvel’a gerek kritikler gerek de finansal açıdan indirdiği ağır Brad Meltzer imzalı "Identitiy Crisis" (İngilizcesi olanlar için bilgileri burda "http://en.wikipedia.org/wiki/Identity_Crisis_(comics)" ) darbesi sonrasi Marvel’ın bir cevap vermesi gerekiyordu, ve Marvel’ın cevabi Civil War ile oldu. Aynen Identity Crisis gibi günümüzde geçen ve günümüzdeki olaylarla benzerlik taşıyan bir hikaye Civil War.

Marvel'ın en başarılı yazarlarından biri olan Mark Miller imzalı Civil War, günümüz Amerika'sında, Stamford - Connecticut'ta bir grup medyatik süperkahramanın bir Reality Show sırasında başka bir grup süper kötüyü kıstırmasıyla başlıyor. Reality Show olduğu için canlı yayınlanan şov sırasında Nitro (kötü karakterlerden biri.) patlıyor, ve Stanford'un yarısınıda yanında götürüyor. Ölenler arasında bir sürü okul çocuğu da var. Mesyanın eline çok büyük malzeme olan bu olay bir anda tüm dünyaya yayılıyor. Halk sokakta gördüğü süper kahramanlara saldırmaya, taşlamaya başlıyor. Senato, jet hızıyla Süper Kahraman Kontrol Yasası'nı ortaya atıyor. Bu yasaya göre her maskeli süper kahraman aynen polis gibi kendini hükümete yazdıracak ve aynen polis gibi belli bir prosedürü geçtikten sonra aynı bir polis gibi maaşlı bir şekilde kontrol altında görevini yapacak. Böylece her süper güç kazanan eleman üstünde pijamasıyla sokakta dövüşemiycek.
Tüm bu olaylar olurken Marvel'ın güçlü grubu Avengers kendi içinde büyük bir bölünme yaşıyor. Captain America özgürlüklerin kısıtlanmasına karşı çıkıyor ve kendi gibi düşünen kahramanları bir araya toplayarak işlere yeraltından el atıyor. Iron Man ise hükümet ile ortak çalışıp yasaya karşı gelenleri bir bir avlayarak hapse tıkıyor. Bu bölümde Iron Man'in iyi mi yoksa kötü mü olduğunu anlamak gerçekten zorlaşıyor.
Tahmin ettiğiniz gibi bu hikaye çıkar çıkmaz bir bomba gibi patlıyor. Gerek CNN gerek USA Today bu hikayeden ve içeriğinden bahsettiler. Ama 7 bölümlük Civil War'ın asıl bombası 2. bölümde patlıyor. Uzun süredir Stark Kuleleri'nde yaşayan Spider-Man'i binbir uğraş ve duygu sömürüsü ile gerçek kimliğini açıklamaya ikna eden Tony Stark (Iron Man) bir basın toplantısı düzenler. 2. Bölümün sonunda maskesini çıkaran Peter ve bu bölüm bir anda yarım milyon okuyucu kitlesine ulaşır. 192 Sayfalık Civil War 25 Nisan'da Hardcover olarak piyasalarda. Bu kadar reklamı yapıldığı için elinizi çabuk tutun, hızlı tükenecek... =)



Eğer Civil War'ı nerede bulacağım derseniz Nişantaşı'ndaki Gerekli Şeyler'i önerebilirim. =)

birikinti.com'a teşekkürler =)

Captain America'nın Yeni Kostümü






Captain America'nın hayatı Steve Rogers olarak Civil War'da sona erdirilmişti. Şimdi içindeki farklı olsada yeni bir kostüm sergilendi. Alex Ross tarafından tasarlanan kostüm okuyucular tarafından pek beğenilmedi. Beldeki matara, tabanca ve üçgen şeklindeki zırhın bir milli kahramana hiç yakışmadığını düşünenlerde var. Spider-Man'in "siyah" kostümünden sonra Marvel'da imaj değişimleri sıklaşmaya başladı. Red Hulk, Iron Man ve bunlar gibi daha birçok karakter kendilerini tanıyamayacağınız şekillere sokuldu. Captain America bir başka sayıda yeniden canlanacak mı bilmiyoruz ama lütfen üstünde bu kostüm olmasın =)


(p.s. Captain America'nın kostümünü Bucky'nin giyeceği hakkında dedikodularda var ama bilmiyoruz =) ve de Marvel'a şunu söylemek isteriz; "Öldürdüğün karakteri geri getirme, geri getireceksende zırt pırt öldürme =)




cizgiroman.gen.tr'ye teşekkürler =)

Website counter Kişi ziyaret etti.