En sevdiğiniz Marvel karakteri?

1 Mart 2008 Cumartesi

Civil War





Evet... İlk uzun yazımız, yarım saatimi harcayarak yazacağım güzel bir yazı olması umuduyla;



Çizgiroman dünyasıyla pek ilgisi olmayanlar bile bi' yerden duymuştur. "Captain America öldü..." Tama peki öldü, nasıl öldü nerede öldü, niye öldü? Hatta bazılarınız Captain America kim bile diyebilir. Bu siteyi ziyaret ediyosunuz, ve Captain America kim bilmiyorsunuz. Çok ayıp =) Şimdi önceki sorularınıza yanıt verelim.

2005 yılında DC firmasının Marvel’a gerek kritikler gerek de finansal açıdan indirdiği ağır Brad Meltzer imzalı "Identitiy Crisis" (İngilizcesi olanlar için bilgileri burda "http://en.wikipedia.org/wiki/Identity_Crisis_(comics)" ) darbesi sonrasi Marvel’ın bir cevap vermesi gerekiyordu, ve Marvel’ın cevabi Civil War ile oldu. Aynen Identity Crisis gibi günümüzde geçen ve günümüzdeki olaylarla benzerlik taşıyan bir hikaye Civil War.

Marvel'ın en başarılı yazarlarından biri olan Mark Miller imzalı Civil War, günümüz Amerika'sında, Stamford - Connecticut'ta bir grup medyatik süperkahramanın bir Reality Show sırasında başka bir grup süper kötüyü kıstırmasıyla başlıyor. Reality Show olduğu için canlı yayınlanan şov sırasında Nitro (kötü karakterlerden biri.) patlıyor, ve Stanford'un yarısınıda yanında götürüyor. Ölenler arasında bir sürü okul çocuğu da var. Mesyanın eline çok büyük malzeme olan bu olay bir anda tüm dünyaya yayılıyor. Halk sokakta gördüğü süper kahramanlara saldırmaya, taşlamaya başlıyor. Senato, jet hızıyla Süper Kahraman Kontrol Yasası'nı ortaya atıyor. Bu yasaya göre her maskeli süper kahraman aynen polis gibi kendini hükümete yazdıracak ve aynen polis gibi belli bir prosedürü geçtikten sonra aynı bir polis gibi maaşlı bir şekilde kontrol altında görevini yapacak. Böylece her süper güç kazanan eleman üstünde pijamasıyla sokakta dövüşemiycek.
Tüm bu olaylar olurken Marvel'ın güçlü grubu Avengers kendi içinde büyük bir bölünme yaşıyor. Captain America özgürlüklerin kısıtlanmasına karşı çıkıyor ve kendi gibi düşünen kahramanları bir araya toplayarak işlere yeraltından el atıyor. Iron Man ise hükümet ile ortak çalışıp yasaya karşı gelenleri bir bir avlayarak hapse tıkıyor. Bu bölümde Iron Man'in iyi mi yoksa kötü mü olduğunu anlamak gerçekten zorlaşıyor.
Tahmin ettiğiniz gibi bu hikaye çıkar çıkmaz bir bomba gibi patlıyor. Gerek CNN gerek USA Today bu hikayeden ve içeriğinden bahsettiler. Ama 7 bölümlük Civil War'ın asıl bombası 2. bölümde patlıyor. Uzun süredir Stark Kuleleri'nde yaşayan Spider-Man'i binbir uğraş ve duygu sömürüsü ile gerçek kimliğini açıklamaya ikna eden Tony Stark (Iron Man) bir basın toplantısı düzenler. 2. Bölümün sonunda maskesini çıkaran Peter ve bu bölüm bir anda yarım milyon okuyucu kitlesine ulaşır. 192 Sayfalık Civil War 25 Nisan'da Hardcover olarak piyasalarda. Bu kadar reklamı yapıldığı için elinizi çabuk tutun, hızlı tükenecek... =)



Eğer Civil War'ı nerede bulacağım derseniz Nişantaşı'ndaki Gerekli Şeyler'i önerebilirim. =)

birikinti.com'a teşekkürler =)

0 yorum:

Website counter Kişi ziyaret etti.