En sevdiğiniz Marvel karakteri?

26 Eylül 2008 Cuma

Kim Kimdir Serisi 5- Spider-Man

Güçleri: Bir çok yüzeye yapışabiliyor ve tehlikeyi sezinleyebiliyor. Ayrıca bir örümcek gibi ağ örme yeteneğine de sahip.

Boy(cm): 178
Göz Rengi: Lacivert
Saç: Kahverengi
Deri: Normal
Vatandaşlık: Amerika Birleşik Devletleri
Kaldırılabilen Ağırlık:
250 Kilo
İlk Görünüşü: AMAZING FANTASY #15

Biyografi: Peter'ın anne ve babası o daha bebekken geçirdikleri bir uçak kazası sonucunda hayatlarını kaybetmişlerdi. Ailesinin ölümünden sonra amcası Ben ve Yengesi May onu kendi yanlarına almış ve öz oğulları gibi sevmişlerdi. Peter oldukça zekiydi ve özellikle kimyaya karşı büyük bir yeteneği vardı. Fakat 15 yaşındayken sosyal hayatı pek parlak sayılmazdı. Çok ders çalışan antipatik biri olarak görülmüştü hep ve de okul futbol takımının yıldızı Flash Thompson ve arkadaşları tarafından sürekli itilip kakılmıştır. Yine bir deney alanındayken Peter radyasyona maruz kalarak genleri değişmiş bir örümcek tarafından ısırılır. Isırıktan bir süre sonra yolda koşarken üzerine doğru gelen arabadan muhteşem bir refleksle kurtulan Peter, eve gidince bozuk olan gözlerinin bir anda düzeldiğini fark eder. Artık çok daha güçlü ve çeviktir. Aynı zamanda duvarlara da yapışabilmektedir. Bu güçleriyle maddi durumunu düzeltebileceğini fark eden Peter gözüne gazetede ilk çarpan ilana baş vurur. Güreş yapmaya başlar ve sahip olduğu güçlerle herkesi bir bir yener. Çok para kazanır. Kendine güveni iyice artmıştır ve yine bir maç sonunda parasını almaya gittiğinde bir adamın güreş salonunun sahibini soyduğunu görür ve adamın kaçmasına izin verir, ve: "Benim sorunum değildi." der. Aynı adam kaçmaya çalışırken Peter'ın amcasının arabasını çalmaya çalışır. Ben amca izin vermez bu nedenle hırsız onu öldürür. Bu olaydan sonra Peter Parker "Büyük gücün büyük sorumluluk getirdiğini "anlamıştır. Bu olaydan sonra kötülüğe karşı savaşmaya and içer. Kendisine bir kostüm diken Peter ner ne kadar örümcek adam'lığı sevsede normal bir hayata ihtiyacı vardır. Bu normal hayatta Daily Bugle gazetesinde fotoğrafçılık yapmaktadır. Daily Bugle gazetesine Örümcek Adam'ın Peter Örümcek Adam kimliği yüzünden üniversiteyi yarıda bırakmak zorunda kaldı. New York halkı kendilerini suçlulardan koruyan bu kahramanı sevselerde gizli kimlik olayı onları korkutuyordu. Spider-Man yayınlanan yüzlerce çizgi romanda bir sürü değişik suçluyla savaşmıştır. Bunlardan bazıları:

Vulture, Scorpion, Chameleon, Doctor Octopus, Lizard, Kingpin, Morbius, Shocker, Green Goblin, Hydroman, Hobgoblin, Electro, Venom, Avcı Kraven ve Carnage'dir.

Ancak Spider-Man hiç şüphesiz çizgi roman dünyasının en büyük kahramanlarından biri...


0 yorum:

Website counter Kişi ziyaret etti.