En sevdiğiniz Marvel karakteri?

12 Mart 2008 Çarşamba

Bilinmeyen Gerçekler

Marvel ve DC ile ilgili bilmedikleriniz var... sa eğer (=P) buraya bakarak öğrenebileceksiniz;



1) Superman'in belası "kriptonit" üretildi. 2003 Şubat ayında Leicester Üniversitesi'nde çalışan kimyagerler kriptonun katı hali kripton diflüorit'i üretti. Yeşilimsi "Kriptonit" kristali hem radyoaktif hem de asitli insanın etini yakıyor. =S



2)Wonder Woman'ın yaratıcısı William Moulton Marston, sistolik kan basıncı testini bularak yalan makinesinin icadına katkıda bulundu.



3)Superman lanetli mi? İlk Superman George Reeves '59 da tabancayla vurularak öldürüldü. İkinci Superman Christopher Reeve ise attan düşüp felç oldu. Lois Lane'i oynayan Margot Kidder bunalım geçirerek Los Angeles sokaklarına düştü. Superman III'te Gus Gorman'ı oynayan Richard Pryor, MS hastası oldu. Bakalım bu lanet beşinci Superman'de de olacak mı?



4) Hulk aslında griydi, ama bir sayıdaki baskı hatası yüzünden yeşil oldu. Yazarlar yeşilin Hulk'a yakıştığını düşündüşer ve böyle kalmasını istediler. Hulk yıllarca yeşil çıktı. "Incredible Hulk" bir ara griye döndü ama yazarlar sonunda yeşilde karar kıldılar.



5) Rus doktorlar, Superman gibi "X-ışını" görüşü olan bir kız karşısında şaşkınlığa düştüler. Genç kız resmen insanların içini görüyormuş gibi konuşuyordu ve söylediklerini röntgen filmleriyle kanıtlıyordu!!



6) Superman'in 30 katlı bir binanın tepesine sıçraması için bacaklarını 2.270 kg'lik bir kuvvet uygulaması gerek. Minnesota Üniversitesi'nden Prof. James Kaklios gençleri bilime ısındırmak için, 1995 yılından beri "Süper Kahramanlık Dersi" veriyor.!!



7) JLA gerçekte ne? Justice League Alliance'mı yoksa Justice League of America'mı. Tabiki Justice League of America. Bilmeyenlere duyurulur.



8) John Hopkins Üniversitesi'nde aynı Hulk'a benzeyen aşırı kaslı fare üretildi! Hulk baz alınarak yapılan deneylerde "Kudretli Fare" adlı fare genetik değişikliğe uğratılan farenin kas büyümesini sağlayan hormonu bloke edildi. Kudretli Far hemcinslerinden 3 kat daha kaslı!

2 yorum:

Adsız dedi ki...

bu yazı sssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssssüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüüppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppppeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeeerrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr ve manyak tanımlar var resmen gürcan bi halk kahramanı

ege dedi ki...

süpper... focus dergisinden aldın di mi

Website counter Kişi ziyaret etti.